zonsondergang

Aanbod

'De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede.'  - Dalai Lama

Van nature zijn we behulpzame wezens, we helpen de ander graag. Bij mij is het gevoel 'de ander te willen helpen' altijd aanwezig en ik zet me daarom ook met liefde en veel toewijding in voor jou. Ik geloof dat we hiermee samen een betere en mooiere wereld kunnen creëren. Het liefst schop ik een klein beetje tegen de individualistische maatschappij, hoewel ik ook geniet van de voordelen daarvan. Maar waarmee kan ik helpen? Hieronder lees je daar meer over!

Specialisatie

Ik heb veel ervaring in het helpen van anderen op het gebied van, spanning, stress, sombere gevoelens, eenzaamheid, (faal)angsten, onzekerheid, sociale angst, overmatig internetgebruik en middelenmisbruik (ik behandel geen zware verslavingen). Momenteel ben ik mij aan het specialiseren in alles rondom zwangerschap, bewust ouderschap, PMS, pre- en postnatale depressie.


Mama's en zwangeren in groepen
Ik geloof in het hebben van een tribe  (samen staan we nou eenmaal sterker). Zelf heb ik een community gewoond, alhoewel ik geloof dat dit heel gezond is voor een mens is het helaas niet altijd haalbaar voor iedereen. Daarom organiseer ik mini-community's waarin zwangeren en moeders met elkaar in contact komen. De ervaring leert dat hieruit vriendschappen ontstaan en dat dit heel helend kan zijn. Wanneer er waar? Klik hier voor de zwangerschapsretraite of neem contact met me op.

Individuele gesprekken
Soms is het juist nodig om alleen te zijn, de volledige focus te hebben op jou als individu. Hiervoor kan een therapie heel geschikt zijn, deze kan vergoed worden door je zorgverzekeraar. Klik hier voor meer info.

Therapie

In het eerste gesprek nodig ik je uit om over jezelf te vertellen. Ik luister naar jouw verhaal en stel vragen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Autonomie vind ik heel belangrijk binnen de therapie, je vertelt dan ook alleen wat je wilt vertellen. Naarmate het gesprek vordert zal het gesprek makkelijker worden en komen we erachter of er een klik is. Het eerste gesprek dient ook voor het maken van een inschatting voor het aangaan van een eventuele behandeling. Klik hier om contact op te nemen

Behandelvormen

De therapie is erop gericht om in verbinding te komen met jezelf. Soms is het nodig om te praten over ervaringen. Vaak is het nodig om verbinding te maken met hetgeen wat je voelt, hierdoor kun je ervaringen en emoties gaan verwerken. Ik werk holistisch, dit betekent dat ik breder kijk en lichaamsgerichte technieken toepas (er is binnen de therapie geen lichaamscontact). Tijdens de therapie begeleid ik je in het maken van meer verbinding met jezelf. Dit kan je helpen om je weer beter te voelen.

Ik maak gebruik van technieken uit focustherapie, mindfulness based cognitive therapy, oplossingsgerichte therapie, motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie.